skip to content
Mesterbygg logo
Mesterbygg logo

Mesterbygg mot nye høyder

De startet som et rent byggefirma med tre tømrere for 17 år siden. I dag er Mesterbygg Sarpsborg en dreven totalentreprenør med nærmere 40 ansatte, på stadig nye oppdrag over hele distriktet.

Siden bedriften ble stiftet i 2004, har Mesterbygg Sarpsborg vært gjennom en formidabel utvikling. Der de i begynnelsen var et lokalt byggefirma med fokus på tømrertjenester, favner de i dag betydelig bredere.

– Vi har etter hvert utviklet oss fra å være et rent byggmesterfirma til å bli en entreprenørbedrift som dekker flere fag og håndterer større prosjekter enn tidligere, sier daglig leder Christer Lunde.'

Mesterbygg Sarpsborg er i dag en del av samme holdingselskap som Mesterbygg Nordby, Mestermur. Samlet har de en total arbeidsstokk på rundt 40 personer, med et arbeidsområde fra Strømstad til Oslo.

– Mesterbygg Sarpsborg har etter hvert opparbeidet bred erfaring som totalentreprenør, og vi ønsker å satse enda mer på dette fremover. Vi har i tillegg en egen serviceavdeling som utfører alt fra private tilbygg og ombygging av kjøpesentre til offentlige rammeavtaler forteller Lunde.

Mesterbygg Sarpsborg er i full gang med utvendig totalrenovering av de seks blokkene til Klokkerjordet Borettslag på Brevik.

Mye spennende på gang

På Klokkerjordet er Mesterbygg i full gang med rehabilitering av fasaden til borettslagets seks leilighetsblokker. Entreprisen består av etterisolering og nye fasadeplater. Her skal de gamle, røde steinplatene erstattes med et mer tidsriktig utseende. Mesterbygg er totalentreprenør og SOBBL er byggherre i prosjektet. Prosjektet startet opp før sommeren – med planlagt ferdigstillelse oktober 2021.

– Flere av de gamle fasadeplatene hadde begynt å løsne, og det var et akutt behov for å gjøre noe. Blokkene vil få en solid ansiktsløftning som også vil gi hele området på Brevik et løft, mener prosjektleder Anders Holm.

Prosjektleder Anders Holm tror ansiktsløftningen av Klokkerjordet Borettslag vil gi et solid løft for hele området.

Sammen med Mestermur Sarpsborg, har selskapet kapasitet til å håndtere større prosjekter som krever både dyktige tømrere, murere og prosjektledere. Etter hvert som Mesterbygg Sarpsborg ekspanderte ble behovet for murertjenester stor. I stedet for å leie inn var det mest praktisk å opprette et eget selskap. Det var starten på Mestermur Sarpsborg, sier daglig leder Jan-Egil Pettersen.

Selskapet har i dag fire ansatte, med bred erfaring innen fasadepuss, tegl, ringmur, grunnmur og betongarbeider for å nevne noe. Men selv om de utfører arbeid for Mesterbygg selskapene er kundegruppen først og fremst offentlige og profesjonelle aktører samt privatmarkedet. Jan-Egil Pettersen forteller at de er konkurransedyktige på større prosjekter.

For tiden jobber de blant annet på Varteig skole for byggherren Sarpsborg kommune. Her skal de bytte vinduer, etterisolere og rehabilitere murfasaden.

– Her er det Mestermur Sarpsborg som har totalentreprisen, mens Mesterbygg er underentreprenør. Vanligvis er det omvendt, men det varierer litt i forhold til hva som skal gjøres i prosjektene, sier Pettersen.

Entreprenør som favner bredt

Mesterbygg har i dag rammeavtaler med både Moss, Rygge og Råde kommune for rehabilitering og vedlikehold av alle typer bygninger. Firmaet har også rammeavtale med Forsvarsbygg, der de har jobbet både ved Rygge militære flyplass, gamlebyen Fredrikstad, Fredriksten festning, Oskarsborg, Stavern mm.

– Foruten en rekke faste oppdragsgivere i det offentlige har vi flere store kunder i privat næringsliv, blant andre boligbyggelaget SOBBL, OBOS, Storbyen og Stop-senteret. Når nye leietakere skal inn i kjøpesentere, tar vi gjerne jobben med å tilpasse lokalene, forteller Leif Rangøy

Mesterbygg Sarpsborg favner bredt i type oppdrag som kan variere fra restaurering av verneverdige bygninger for Varteig historielag eller forsvarsbygg til bygging av trafostasjoner for Hafslund Energi til å bygge nye kjøpesenter.

I tillegg jobber de mye i det private boligmarkedet som forhandler av Systemhus, Du kan trygt si at hverdagen til håndverkerne i Mesterbygg er variert!

– Det er veldig givende å jobbe med antikvariske bygg den ene dagen og moderne leiligheter den neste, forteller Anders Holm.

Mestermur har høy kompetanse i murerfaget som for eksempel fasadepuss og teglforblending. Her er daglig leder Jan Egil Pettersen på et det gamle dreieverkstedet i Fredrikstad.

Ruster seg for videre vekst

Med en håndverkerstab på nærmere 40 personer, har Mesterbygg og Mestermur solid kompetanse innen henholdsvis tømrerfaget og murfaget. Kombinert med erfarne ingeniører, byggmestere og fagfolk innen kalkulasjon og byggeledelse, er de godt rustet for store prosjekter. Med stadig økende oppdragsmengde er vi på utkikk etter dyktige fagarbeidere og ber aktuelle kandidater ta kontakt for en samtale.

– Alle våre ansatte har mester eller fagbrev foruten de som er under utdanning.

Som godkjent lærebedrift er vi opptatt av rekruttering, og har et tett samarbeid med blant andre Greåker videregående skole og Opplæringskontoret. Målet er å til enhver tid ha fem lærlinger under utdanning.

Vi mener det er et samfunnsansvar å utdanne nye lærlinger og vi kan vise til et betydelig antall lærlinger som har fått svennebrev fra oppstart frem til i dag.

For Mesterbygg selskapene er det ikke bare rekruttering som er viktig for å ruste seg for fremtiden. HMS og kvalitetsstyring er også viktig for å bli valgt til større prosjekter.

– Vi har vokst betydelig de siste 4-5 årene, og får stadig større prosjekter. Det krever ikke bare flere håndverkere, men også mer administrasjon. Byggherrene stiller strengere krav til både HMS og kvalitetsstyring. Kun det beste er godt nok, avslutter Rangøy.

Joakim Erfelt Skjæret i Mestermur Sarpsborg AS er en av de mange unge håndverkerne som stortrives med å være en del av Mesterbygg-familien.

Mesterbygg Sarpsborg AS

  • Etablert av Christer Lunde og Leif Rangøy i 2004.
  • Har i dag totalt rundt 40 medarbeidere.
  • Er en del av samme holdingselskap som Mestermur Sarpsborg, Mesterbygg Nordby AS og Mesterbygg Strømstad AS.
  • Utfører alt fra enkle vedlikeholdsoppdrag til totalprosjekter for privatkunder, offentlige utbyggere og næringsliv.
  • Forhandler av Systemhus
Mestermerket
Autorisert mester 
Som kunde av Mesterbygg og Mestermur skal du være sikker på at hele leveransen er i trygge hender.
Ring oss: +47 69 15 80 40
Mestermerket
 © 2024 Mesterbygg Sarpsborg AS | Org. nr. 987 195 401
magnifiercrossmenuarrow-right