skip to content
Mesterbygg logo
Mesterbygg logo

Fra lokalt tømrerfirma til totalentreprenør

Eventyrlig vekst for Mesterbygg Sarpsborg

Mesterbygg Sarpsborg AS kan vise til en eventyrlig utvikling siden oppstarten i 2004. Det som den gang var et lokalt byggefirma med tre ansatte og fokus på tømrertjenester, har vokst til en komplett entreprenørbedrift. Bedriften er i dag en del av samme holdingselskap som Mesterbygg Nordby, Mestermur Sarpsborg og Mesterbygg Strømstad AB, som samlet har en arbeidsstokk på rundt 50 personer. Det gjør dem kapable til å påta seg alt fra enkle vedlikeholdsoppdrag til totalprosjekter for offentlige utbyggere og næringsliv.

I tillegg har de en egen serviceavdeling som utfører blant annet mindre oppdrag, ombygging av kjøpesentre, restaureringsoppdrag og offentlige rammeavtaler, samt oppbygging etter forsikringsskader. Her er det kort responstid ved behov.

– Å levere tjenester av høy kvalitet til avtalt pris, gir fornøyde kunder. Og nettopp fornøyde
kunder har gitt grobunn for den sterke veksten, forteller daglig leder Christer Lunde.

Oppdragene varierer fra restaurering av verneverdige bygninger for Varteig historielag eller Forsvarsbygg, til bygging av trafostasjoner for Hafslund Energi eller nye kjøpesentre. I tillegg jobber de mye i det private boligmarkedet som forhandler av Systemhus. Her er det med andre ord svært varierte arbeidsdager for de ansatte!

Mestermur gruppebilde

Murere i egne rekker

Parallelt med Mesterbygg Sarpsborgs ekspansjon, økte behovet raskt for mur og betongtjenester. For å kunne sikre tilgang på høy kompetanse også på dette fagområdet, ble datterselskapet Mestermur Sarpsborg AS opprettet. Selskapet er godkjent mesterbedrift, og har fagutdannede murere som blant annet kan tilby muring av piper og skorsteiner, muring/rehabilitering av fasade, flislegging, betongarbeider og skiferarbeid. I tillegg til arbeidene for Mesterbygg-selskapene, er kundegruppen både offentlige og profesjonelle utbyggere, samt privatmarkedet.

Sammen med datterselskapet, har Mesterbygg Sarpsborg kapasitet til å håndtere større
prosjekter som krever både kompetente tømrere, murere og prosjektledere. Mye er entreprenørrettede prosjekter gjennom rammeavtaler med store aktører som Viken Fylkeskommune og kommunene Rygge, Råde og Moss, samt oppdrag for profesjonelle aktører.

For tiden er de hovedentreprenør på prosjektet Hevingen 2 i Sarpsborg; et næringsbygg påstartet i august 2020, rett ved riksvei 22 mot Rakkestad.

– Dette er et prosjekt i tråd med vår profil og kompetanse, sier prosjektleder Gunnar Stabæk. – Her kan vi bruke hele vår bredde av kompetanse til å levere totalentreprise, fra prosjektering til nøkkelferdig bygg. Vi er også bevisste på å samarbeide med kjente, lokale underentreprenører, både for å sikre lokal forankring og høy kvalitet på leveransene.

SOBBL-oppdrag

Blant liknende prosjekter, trekker han fram kontor- og selskapslokalet Festiviteten og næringsbygget Iseveien senter. Også SOBBL har benyttet mesterbedriften en rekke ganger, og de er for tiden i gang med rehabilitering av fasadene på Klokkerjordet borettslag på Brevik, bestående av seks blokker. Her er det for øvrig benyttet klatrestillas langs hele fasaden, som sparer arbeiderne både for tunge løft og ubekvemme arbeidsstillinger. Det sikrer både en tryggere arbeidsdag og en effektiv framdrift.

– Uansett om det er et lite eller stort oppdrag, legger vi alltid vår ære i å innfri våre kunders forventninger både når det gjelder kvalitet og avtalt framdrift, understreker han.

Mestermerket
Autorisert mester 
Som kunde av Mesterbygg og Mestermur skal du være sikker på at hele leveransen er i trygge hender.
Ring oss: +47 69 15 80 40
Mestermerket
 © 2024 Mesterbygg Sarpsborg AS | Org. nr. 987 195 401
magnifiercrossmenuarrow-right